A lakásbiztosításon belül köthető, mint kiegészítő biztosítás. Chippel megjelölt kutya vagy macska részére baleset- és betegségbiztosítást kínál, amely fedezi az állatorvosi kezeléseket, illetve a házi kedvenc baleset miatti halála esetén is fizet.

Biztosítható kisállatok:

 • Kutya vagy macska lehet fajtatiszta vagy keverék.
 • elmúlt 4 hónapos, de még nincs 7 éves
 • rendelkezik chippel, a kötelező oltásokkal
 • egy éves kora után évente féregtelenítve van
  A biztosítási szerződés létrejöttének pillanatában egészséges kutya és cica biztosítható, ha megfelel a feltételeknek.

Mi számít biztosítási eseménynek?

 • baleset: hirtelen fellépő, közvetlenül, kívülről ható, előre nem látható esemény, mely a kisállat állatorvosi ellátását teszi szükségessé
 • betegség: minden olyan kórokozók (baktériumok, gombák, paraziták, vírusok, subvirális kórokozók) által okozott megbetegedés, továbbá nem fertőző szervi betegségek, melyek a kisállat állatorvosi ellátását teszi szükségessé
 • baleset miatti pusztulás: baleset, melynek következtében a kisállat 30 napon belül életét veszíti

A kisállat biztosítás 3 választható csomagja:

 

Például: Ha Midi csomagot köt kutyájára, és több baleset is éri egy biztosítási évben kutyáját, akkor egy balesetből eredően az állatorvosi kezelésre maximum 50 000 Forint kerül kifizetésre, és éves szinten pedig maximum 200 000 Forint.

A kisállat biztosítás során állatorvosi költségnek számít:

 • a baleset vagy betegség miatti gyógykezeléssel összefüggő költségek: állatorvosi munkadíj, laboratóriumi és képalkotó vizsgálatok díja,
 • műtét során a kisállat szervezetébe kerülő implantátum ára,
 • a kezelő állatorvos által beadott diagnosztikumok és gyógyszerkészítmények.

Szabad orvos választás

Magyarországon bármely bejegyzett állatorvosnál kezeltetheti kis kedvencét, legyen szó akár a megszokott állatorvosáról, vagy akár egy éjszakai ügyeleti kórházról. A Biztosító nem ír elő kötelező orvos választást.

Jelenleg van másik lakásbiztosítása, de szeretne kisállat biztosítást?

A Futrinka kisállatbiztosítás csak a Generali Házőrző Otthon és Életmód biztosításának részeként köthető. Ha van jelenelg élő lakásbiztosítása másik biztosítónál ezt a biztosítást is megkötheti és mégsem fog egyszerre két helyre fizetni, mert egy teljesen ingyenes előfedezetet kap a meglévő biztosításának évfordulójáig. Az előfedezet annyit jelent, hogy ha megköti most Házőrző lakásbiztosítását a Futrinka kisállat biztosítás kiegészítővel, nem kell díjat fizetnie egészen a meglévő bizotsításának az évfordulójáig. Viszont, kifizetésre kerül Önnek minden olyan káresemény, mely a jelenlegi biztosításában nem szerepel, viszont a Házőrző biztosításban megtalálható.

Tehát, ha Önnek mondjuk hat hónap múlva esedékes a másik biztosításának az évfordulója, de a kis kedvence három hónap múlva beteg lesz, a választott csomagnak megfelelően, a biztosító kifizeti önnek az állatorvosi költségeket, annak ellenére, hogy nálunk a biztosításért erre az időszakra nem kellett fizetnie.

Kutya tulajdonosok figyelmébe! Ebtartói felelősségbiztosítás

Az ebtartói minőségben okozott kártérítési kötelezettségeket téríti a biztosító, amikor a biztosított felelősséggel tartozik a harmadik személyeknek okozott személysérülésekért, szerződésen kívül okozott dologi károkért. A választott csomagnak megfelelően 2, 3, 5, illetve 10.000.000 Ft.-ig nyújt fedezetet.

Kérjük töltse ki az ajánlatkérő adatlapot, mely alapján elkészítjük lakásbiztosítási ajánlatunkat! Emailben elküldjük a díjkalkulációt, ha úgy dönt, hogy megköti a biztosítást, ezt online, otthonról kényelmesen, egy gombnyomással megteheti.

Adatai megadásával Ön hozzájárul a Felhasználási Feltételekhez és az Adatvédelmi Tájékoztatónkban foglaltak szerinti adatkezeléshez.

Jogi nyilatkozat

Az oldalon található tartalmak, vélemények nem képezik a Generali Biztosító Zrt. hivatalos állásfoglalását, a cég a termékeire, tájékoztató anyagaira vonatkozó változtatás jogát fenntartja, az aktuális terméktájékoztatók a www.generali.hu honlapon megtekinthetőek.