KOLLEKTÍV CSOPORTOS JOGVÉDELMI ÉS MUNKAVÁLLALÓI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁS

A munkavállalók és szakszervezeti tagok védelmében!

Fejezze ki megbecsülését, és nyújtson anyagi és jogi segítséget munkavállalóinak vagy a szakszervezeti tagoknak a Generali Kollektív biztosítással!

Ez a biztosítási forma anyagi és jogi segítséget nyújt, ha őket munkavégzéssel kapcsolatos jogi érdeksérelem éri, illetve személyi sérüléses vagy dologi kár okozása esetén.
A kollektív biztosítással cége/szakszervezet kifejezi a munkavállalók iránti elkötelezettségét, gondoskodását.
Rugalmas konstrukció, munkavállalói igényekhez és tevékenységi körhöz igazított fedezet és díj.
A jogvédelmi, illetve a munkavállalói felelősségbiztosítás együtt és külön is megköthető.
Kedvező díjak: A nagyobb létszám és a testre szabható fedezet miatt az egyénileg köthető szerződéseknél kedvezőbb díjat kínál a Generali Kollektív.
Generali Juris biztosítás alapdíjából 10% kedvezményt nyújtunk a Generali Kollektív biztosítottjainak.

MIT NYÚJT MUNKAVÁLLALÓINAK, ILLETVE A SZAKSZERVEZETI TAGOKNAK A GENERALI KOLLEKTÍV?

Jogi tanácsadással állunk rendelkezésükre érdeksérelem esetén,
Jelentős szakmai ismeretekkel rendelkező ügyvédet ajánlunk,
A biztosítási összeg erejéig fedezzük a jogi eljárások költségeit (pl. ügyvédi megbízási díj, jogi eljárások költsége, szakvélemények költsége, óvadék, útiköltség stb.),
A munkavállalói felelősségbiztosítási védelem mentesíti munkavállalóját ill. a szakszervezet tagjait – a biztosítási szerződésben meghatározott mértékben – az általa okozott károk megtérítése alól!
MIKOR LEHET SZÜKSÉGE MUNKAVÁLLALÓJÁNAK VAGY A SZAKSZERVEZET TAGJAINAK JOGVÉDELMI BIZTOSÍTÁSRA?

A jogvédelmi biztosítás védi a biztosított érdekeit, ha a munkavégzés során vagy azzal összefüggésben történt érdeksérelem esetén jogi eljárás szükséges. A perköltség fedezése, a jogi tanácsadás és a többi szolgáltatásunk lehetőséget kínál a biztosított számára a hatékony érdekérvényesítésre.

Szakszervezeti tagoknak segítséget nyújtunk például:

ha munkáltatója jogtalanul felmond,
ha munkavállalóként hátrányos megkülönböztetés éri például családi állapota miatt,
ha csökkentik vagy megvonják szociális vagy TB juttatását.
A fentieken túl a munkavállalók hozzánk fordulhatnak többek között, ha:

ha gondatlanságból bűncselekmény elkövetőjévé válnak. Ez kihatással van a munkáltató kárfelelősségére is;
ha általános jogi tanácsadásra van szüksége.

MUNKAVÁLLALÓI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁS – HOL ÉS HOGYAN SEGÍTHET?

Munkaadóként Ön biztos abban, hogy munkavállalói képesek kifizetni azt a kárt, amelyet cégének okozhatnak? Szakszervezeti vezetőként szeretne olyan védelmet nyújtani a tagoknak, amely a biztosítási szerződésben megállapított mértékben átvállalja a munkáltatónak okozott kár megfizetését?

Amennyiben munkavállalója vagy a szakszervezet tagja munkavégzés során személyi sérüléses vagy dologi kárt okoz, akkor a munkajog szabályai szerint munkáltatójával szemben akár az okozott kár teljes mértékéig felelősséggel tartozhat. A Generali Kollektívvel a biztosítási szerződésben megállapított mértékben mentesítjük a károkozót a kár megtérítése alól.

MILYEN ESETBEN SEGÍTETTÜNK MÁR ÜGYFELEINKNEK?

A targoncás nem megfelelően rögzítette az árut a raklapra, ami leborult, és az áru jelentősen megsérült – társaságunk azonban megtérítette az okozott kárt.
A sebész törlőkendőt hagyott a betegben a műtét során. Az orvosi műhiba miatt a károsult kártérítési igényt érvényesített a kórházzal szemben, az intézmény pedig megtérítési igénnyel élt az orvossal szemben. Az okozott kár megfizetése alól biztosítónk mentesítette a sebészt.
A boltvezető az időközönként jelentkező áramkimaradás elhárítása érdekében nem tette meg a szükséges intézkedéseket, és ezért az árukészlet egy része megromlott. Az okozott kárt megtérítettük.
Nem talált választ a kérdésére? Keressen minket bizalommal!

Feltétel >>

Adatai megadásával Ön hozzájárul a Felhasználási Feltételekhez és az Adatvédelmi Tájékoztatónkban foglaltak szerinti adatkezeléshez.

Jogi nyilatkozat

Az oldalon található tartalmak, vélemények nem képezik a Generali Biztosító Zrt. hivatalos állásfoglalását, a cég a termékeire, tájékoztató anyagaira vonatkozó változtatás jogát fenntartja, az aktuális terméktájékoztatók a www.generali.hu honlapon megtekinthetőek.