Nyugdíj pár szóban

Milyen nyugdíjas szeretne lenni?

Biztos gondolt már erre, amikor hallja, olvassa a hírekben a nyugdíjakat érintő problémákat, a szó szerint nyomorgó nyugdíjasokat, akik vagy fűtenek, vagy esznek, mert mindkettőre nem telik, biztos eszébe jut, hogy igen, én is leszek egyszer nyugdíjas. És Ön milyen nyugdíjas lesz?

Boldog és vidám nyugdíjas akar lenni? Ahhoz nyugodt élet kell, a nyugodt élethez pedig anyagi biztonság. Ha csak a mának él, akkor egyszer eljön az a pillanat, amikor már ha akarna sem tudna magának félretenni.

Gondoskodott már nyugdíjas évei biztonságáról?

Az öngondoskodásnak egyre fontosabb szerephez kell jutnia az emberek életében. Nagyon sokan gondolják már úgy, hogy az állami nyugdíj várható összege nem fogja fedezni az aktív időszak alatt megszokott életszínvonalukat, sőt hogy maga a nyugdíjuk is veszélybe van, (az állami nyugdíj a legjobb esetben is a korábbi nettó fizetés kb. 60%-a ), ezért időben elkezdenek gondoskodni nyugdíjas éveik biztonságáról.

A nyugati országokban már nem kérdés, hogy amint dolgozni kezdenek az emberek, azonnal elkezdenek félretenni a nyugdíjukra. Hiszen tudják, hogy minél több idejük van annál több pénzt van lehetőségük összegyűjteni.

2014 január 1-től az SzJA törvény lehetőséget ad arra, hogy azon magánszemélyek, akik nyugdíjukról nyugdíjbiztosításformájában szeretnének gondoskodni, éves megtakarításuk után 20% de maximum évi 130.000 Ft adójváírást visszaigényelhetnek az SZJA-ból (tehát évente max. 130.000.- forintot ajándékba kapnak). Ez a maximális adójóváírás 650.000 Ft éves megtakarítás mellett használható ki.

Ez – nagyon leegyszerűsítve – azt jelenti, hogy aki mostantól köt nyugdíjbiztosítást, és van visszaigényelhető SZJA-ja, akkor min. 20%-os hozammal teszi félre pénzét, ráadásul ehhez még hozzájön plusz a biztosító befektetési eredménye! Mivel ezen megtakarítást csak nyugdíjba vonuláskor lehet felvenni, ezért a hátralévő évek alatt nagyon sok pénzt lehet az államtól visszaigényelni, ami a saját befizetésekkel együtt igencsak szép eredményeket hozhat.

Tájékozódjon, és döntsön! Az elvesztegetett idő nem jön vissza!

Kinek ajánlott a nyugdíjbiztosítás?

Az elmúlt években egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy mindenkinek, mivel a jelenlegi nyugdíjrendszer nem fenntartható, így egyre kevésbé jelent már kérdést, hogy szükséges-e mindenkinek félretennie a nyugdíjára, a fő kérdés inkább az, hogy mekkora az az összeg melyet a nyugdíj megtakarításra tud fordítani.

 • Több mint 10 éve van hátra a nyugdíjkorhatár eléréséig. (Ha kevesebb akkor 2016.12.31.-ig van lehetőség rendszeres díjas megtakarításra, 2017.01.01.-től az egyszeri díjas termék a megoldás)
 • Havonta min.10.000 Ft-ot félre tud tenni előtakarékosságra
 • Első 2-3 évében mindenképpen fizetni tudja megtakarítását
 • Nem feltétlen a magyar gazdaságtól szeretné függővé tenni nyugdíja alakulását
 • Szeretné, ha széleskörű választási lehetősége volna a pénze befektetését illetően, de a befektetés tényleges menedzselését inkább szakértőkre bízná.

Milyen esetben nyújt szolgáltatást a nyugdíjbiztosítás?

 • a biztosítás kötésekor érvényes nyugdíjkorhatár elérésekor vagy
 • öregségi nyugdíjkorhatár előtti nyugdíjba vonuláskor vagy
 • 39%-ot meghaladó egészségkárosodás esetén vagy
 • a biztosított halála esetén

A nyudíjbiztosítás előnyei:

 • Úgy működik mint egy számla, havonta lehet rá pénzt félretenni, rendszeres díj formájában.
 • Eseti díj bármikor fizethető, így növelhető a megtakarítás mértéke.
 • A befizetett díjak végrehajtás alá nem vonhatóak.
 • Biztosítási, és kockázati védelmet is nyújt.(élet-, baleset-, egészségbiztosítások)
 • Igénybe vehető az állam által adott max 130.000Ft évi adójóváírás.
 • Stabil pénzintézeti és szakmai alapkezelői háttér
 • Magas átlaghozamok, jól menedzselt befektetés
 • Hűségjutalmak és bónuszhozamok
 • Örökösödési és illetékmentességi kedvezmények
 • Nem vonható – a gyakran hosszan elhúzódó – hagyatéki eljárás alá.

Unit linked alapú nyugdíjbiztosítások

A unit linked alapú (befektetéshez kötött) nyugdíjbiztosítás esetében az ügyfél választja ki, hogy a biztosító által felkínált eszközalapokból, melyek kerüljenek be a portfóliójába, így vállalhat esetleges magasabb kockázatot is, a nagyobb nyereségérdekében. Az eszközalapok teljesítménye folyamatosan nyomon követhető a biztosító oldalán. A befektetés alakulását segíti a Trendfigyelő, és a Portfólió Menedzser ingyenes szolgáltatás. Itt nincs garantált minimális hozam, de az elérhető nyereség egyértelműen magasabb.

Klasszikus nyugdíjbiztosítás

A klasszikus vegyes nyugdíjbiztosítás esetében a biztosító fekteti be az ügyfelek pénzét, és garantált 2,25%-os kamatot fizet.Sőt, ha magasabb hozamot ér el, mint a garantált hozam, akkor a garantált hozamon felüli nyereség 80%-át is kifizeti.

Új termék kerül bevezetésre 2017 tavasztól.

Rugalmas megoldások átmeneti pénzügyi nehézségekre

Nyugdíjbiztosításnál a 20-25 év sok idő, és természetesen jöhetnek előre nem várt nehezebb időszakok. Ezért a 2.-3. év után szüneteltethetőek,( vagy választható a díjcsökkentés, díjmentesítés ) így a megváltozott az élethelyzethez a megtakarítás is veszteség nélkül illeszkedhet.

Kérjük adja meg adatait, kiszámoljuk, hogy a nyugdíjig hátralévő évek alatt mekkora összegű nyugdíjmegtakarítása lehet!

AJÁNLATKÉRÉS:

Adatai megadásával Ön hozzájárul a Felhasználási Feltételekhez és az Adatvédelmi Tájékoztatónkban foglaltak szerinti adatkezeléshez.

Leave a Comment